LoyalGames.se / dayofdefeat.se / teamfortres.se

Nyheter:

LoyalGames.SE LogoOld.DayofDefeat.se
Steam Group of =LoyalGames=

Författare Ämne: Starta srcds med script vid serverstart  (läst 8479 gånger)

Enemy1

  • Linux Power
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 2 609
  • send me a pm before adding me on icq or msn :-)
    • Visa profil
    • DayOfDefeat.SE
SV: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #16 skrivet: 2012 augusti 16, 08:07:07 »
Japp - då ska allt fungera !

mad

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 227
    • Visa profil
SV: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #15 skrivet: 2012 augusti 15, 21:52:48 »
Har testat det där tidigare men då har det knasat men kan vara att jag blockat något utåt...

Öppet utåt och spel + ssh portar öppna inåt?

Enemy1

  • Linux Power
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 2 609
  • send me a pm before adding me on icq or msn :-)
    • Visa profil
    • DayOfDefeat.SE
SV: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #14 skrivet: 2012 augusti 10, 19:08:25 »
Hej igen Mad !

Jo - vi använder fortfarande IpCop, har inte hittat något som kan ersätta IpCop för under 15.000:-
Men det är fortfarande den gamla versionen 1.4.21, har inte provat 2.0 versionen.

Allt är öppet utåt - kan inte se någon nackdel eller fara med det.. om man vill blocka så är det ju på webservrar, och då sköter iptables det på maskinen.
Om IpCop skulle kolla iptables utåt så är ju risken att den ska bli belastad större!

In mot servrarna har vi bara spelporten öppen (både udp & tcp) & ssh2 porten.

Sedan så kan ju IpCop ändra målporten, ex. Om man har 2 servrar (maskiner) som kör varsin spelserver på port 27015, då kan IpCop skicka allt in på port 27015 till server1 och ex. allt in på port 27017 till spelserver2s port 27015. - Användbart ibland !

mad

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 227
    • Visa profil
SV: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #13 skrivet: 2012 augusti 10, 08:03:39 »
Antar att du fortfarande kör IpCop. Hur konfar du den.. Hellst skall ju en brandvägg blocka allt och lite till.. både ingående och utgående trafik. Sen när det är klart tillåter man trafik på valda portar som man skickar vidare till lämplig maskin... Men vilka portar skall man vidarebefordra vad behöver srcds förutom standard port 27015... om man nu inte kör annan port.

27015 tcp    (Rcon)
27015 udp  (Speltrafik)
1200? ???

Andra portar?

Deadbringer

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 965
    • Visa profil
Re: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #12 skrivet: 2009 mars 13, 23:06:14 »
Köpa ny router kan jag nog göra så småningom... ipt verkar inte byta så ofta.. köper jag en till så har jag 5st på 28kvadrat och lär nog bli avlivad av min käresta

tror jag oxå  ;D

mad

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 227
    • Visa profil
Re: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #11 skrivet: 2009 mars 13, 17:22:23 »
Köpa ny router kan jag nog göra så småningom... ipt verkar inte byta så ofta.. köper jag en till så har jag 5st på 28kvadrat och lär nog bli avlivad av min käresta

Enemy1

  • Linux Power
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 2 609
  • send me a pm before adding me on icq or msn :-)
    • Visa profil
    • DayOfDefeat.SE
Re: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #10 skrivet: 2009 mars 13, 14:49:29 »
Jag har tagit en gammal 1GHz dator, satt in 3 nätverkskort & installerat IpCop.



Det motsvarar routrar som blackbox mm som kostar runt 10.000

cheez

  • Sr. Member
  • ****
  • Antal inlägg: 339
    • Visa profil
    • CheezPlayGround
Re: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #9 skrivet: 2009 mars 13, 09:35:27 »
Hur kan man kolla genomströmning (hellst över +90)  ???
Free Frag / [CPG]FREE FRAG / [TS]CHEEZ

Branti

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 556
    • Visa profil
    • WT
Re: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #8 skrivet: 2009 mars 13, 06:11:58 »
Själv har jag en D-Link DGL-4300 Den fungerar aldeles utmärkt. Har inte märkt att  den drar ner på någon hastighet.  Men de finns kanske andra där ute som fixar bra genomströmning oxå.

mad

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 227
    • Visa profil
Re: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #7 skrivet: 2009 mars 12, 20:43:24 »
Ok kan ni ge mig tips då på en router med tokhög genomströmning hellst över +90


har fixat dyndns adress också för att förenkla

Enemy1

  • Linux Power
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 2 609
  • send me a pm before adding me on icq or msn :-)
    • Visa profil
    • DayOfDefeat.SE
Re: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #6 skrivet: 2009 mars 10, 07:27:07 »
Det bästa sättet är nog precis som Branti sa - en router som har den publika ip:n, då kan servrana göra vad de vill utan att de byter ip  ;D
I princip är det så serverhallen där jag har mina servrar fungerar, förrutom den detaljen att vi har en fast publik ip.
Annars får man skaffa en "namn adress" istället och så får alla lägga in den som favorit istället !

Branti

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 556
    • Visa profil
    • WT
Re: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #5 skrivet: 2009 mars 10, 06:27:19 »
Nä tyvärr så går inte de vad jag vet. De enda är väl om du kör via router, då kör du ju med den interna ipn. De går inte att skriva in en dns adress i startup linen. Får du ny ip ofta då? För oftast får man ju inte de om man har något igång alltid.. Typ bara om det blir något strul med isp.

mad

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 227
    • Visa profil
Re: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #4 skrivet: 2009 mars 09, 22:53:22 »
Kan man fixa d på ngt sätt iom mitt ip är dynamiskt


tänkte på +ip vill att servern bounsar upp igen om ngt händer
« Senast ändrad: 2009 mars 09, 22:59:57 av mad »

Enemy1

  • Linux Power
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 2 609
  • send me a pm before adding me on icq or msn :-)
    • Visa profil
    • DayOfDefeat.SE
Re: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #3 skrivet: 2009 februari 01, 14:23:04 »
Vi använder själva ett enklare script så att vi slipper skriva hela kommandoraden varje gång som man ska starta eller testa en spelserver.

Man kan ta följande rad
./srcds_run -autoupdate -game dod +IP 192.168.0.101 +hostport 27015 +map dod_avalanche +maxplayers 20 -tickrate 66 +fps_max 600
& så sparar vi den som start_dod1 utan ändelse och ändrar så att filen är körbar när den är uppladdad på spelservern.
Den ska ligga i orangebox mappen där srcds_run finns.

Öppna ett kommandofönster & ställ dig i rätt map.
cd .. = med att backa 1 steg i katalogerna
cd /mapnamn = med att gå upp i katalogen
När det är gjort är det bara att skriva ./start_dod1 & när vi trycker ENTER så startar servern i det kommandofönstret.

Om man vill komma åt servern lätt för att se vad den gör eller döda den så kolla här.

cheez

  • Sr. Member
  • ****
  • Antal inlägg: 339
    • Visa profil
    • CheezPlayGround
Re: Starta srcds med script vid serverstart
« Svar #2 skrivet: 2009 februari 01, 11:32:29 »
ÖÖÖ har nu fåt ner srcds på min burk som jag kör med xubuntu 8.10 ( jag la ner consolversionen tills vidare)
men får inte igång serven är detta något som jag kan använda mig av och hur  ???

mvh cheez
Free Frag / [CPG]FREE FRAG / [TS]CHEEZ